Zbog nedostatka kiseonika umrlo 7 pacijenata na kovid odjeljenju, uhapšen direktor bolnice

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Direktor i još četiri zvaničnika bolnice u Jordanu, u kojoj je sedam pacijenata na kovid odjeljenju umrlo zbog nedostatka kiseonika, uhapšeni su danas, saopštili su izvori iz pravosudnih krugova.

Bijes u javnosti zbog ovog slučaja rezultirao je juče ostavkom jordanskog ministra zdravlja Natira Obedijata, a kralj Abdulah Drugi, koji je jučer posjetio bolnicu, zatražio je i ostavku direktora Abdela al Kašmana.

U video simku objavljenom na internetu kralj Abdulah drugi vidno ljut vrti glavom i obraća se direktoru riječima: “Kako je ovo moglo da se dogodi? To je neprihvatljivo!”.

U vrijeme njegove posjete stotine ljudi okupile su se ispred bolnice kako bi izrazili nezadovoljstvo. Jordanski premijer Bišer al-Kasavne naložio je jučer istragu o smrtnim slučajevima u bolnici Saltu.

Izvori su rekli da nije jasno šta je uzrokovalo problem s kiseonikom na intenzivnoj njezi, porodilištima i odjeljenjima za korona virus u novoj vladinoj bolnici.

Ministar zdravlja Nathir Obedijat ranije je posjetio bolnicu i sastao se sa osobljem, dok su snage bezbjednosti ograđivale to područje kako bi spriječile sukobe s rodbinom pacijenata.

Jordan se suočava sa skokom infekcija kovid-19 koji se uglavnom pripisuje brzom prenošenju britanske varijante virusa.

Podijeli

PRETHODNA

Velika opasnost po životnu sredinu: Svakog minuta se baci 3 miliona maski

SLJEDEĆA

MUP RS nabavlja protivavionski mitraljez za oklopno vozilo DESPOT