Usvojen Budžet Grada Gradačac za 2021. godinu

Foto: gradacac.ba

Na današnjoj trećoj redovnoj sjednici Gradskog vijeća Gradačac vijećnici su usvojili Budžet Grada Gradačac za 2021. godinu. Budžet Grada Gradačac za 2021. godinu usvojen je u iznosu od 18.496.399 miliona KM. Parametri koji su korišteni za projekciju prihoda u Prijedlogu Budžeta su prihodi ostvareni u Budžetu Grada Gradačac u periodu januar – decembar 2020. godine, na osnovu čega je izvršena procjena ostvarenja prihoda za 2021. godinu. Nakon usvajanja Budžeta usvojen je i “Prijedlog odluke o izvršenju Budžeta Grada Gradačac za 2021. godinu” dokument koji omogućava njegovo izvršenje.

Gradonačelnik je u svom obrazloženju Budžeta Grada Gradačac istakao da osim planiranih sredstava u budžetu Grada Gradačac trenutno se izvode radovi na području Gradačca u iznosu od cca. 6 miliona KM koja su kreditna i grant sredstva odobrena Gradačcu u proteklom periodu.

Nihad Sušić je davanjem svečane izjave preuzeo vijećnički mandat budući da je u proteklom periodu vijećnik Hasan Topčagić podnio ostavku. Također Vijeće je upoznato i o formiranju Kluba samostalnih vijećnika kojeg čine Miralem Kamberović i Enis Ibrahimović.

Zbog opširnog dnevnog reda, složenosti materijala i uzimajući u obzir epidemiološku situaciju sjednica je prekinuta na zahtjev Kluba SDP-a.

(gradacac.ba)

Podijeli

PRETHODNA

Obavijest građanima Gradačca

SLJEDEĆA

U nedjelju počinje ljetno računanje vremena