Ovo je čovjek koji je stariji bračni par (Stojan i Dragica) zezao pet godina telefonom

FOTO: Vice

Digitalno doba i mobiteli u potpunosti su iskorijenili tradiciju zezanja telefonom, no o jednom čovjeku i njegovim prankovima još uvijek se priča.

Balkan Boy svojim je vrlo originalnim i kontraverznim pristupom osvojio srca mnogih stanovnika bivše Jugoslavije. Punih pet godina on je telefonom zezao ili uznemiravao (ovisi o perspektivi) nepoznatog seljana iz okolice Kruševca poznatog samo po imenu Stojan.

 

 

 

 

RAZGLEDNICA IZ ALBANIJE KOJU JE BALKAN BOY POSLAO STOJANU.
POLEĐINA RAZGLEDNICE IZ ALBANIJE KOJU JE BALKAN BOY POSLAO STOJANU.

“Stojane, sapunjaš li mačora” i “Stole, majmune”, rečenice su koje je svako znao i koje su se prepričavale u društvu.

Identitet Balkan Boya, nazvanog tako samo po adresi, i danas je ostao anoniman, iako je postao dio svojevrsne urbane legende. Njegove snimke i dalje se dijele društvenim mrežama, a Vice Srbija uhvatio ga je za intervju koji je dao, doduše, s maskom na licu.

Razglednica koju je BalkanBoy poslao Stojanu iz Istanbula
Poleđina razglednice koju je Stojan dobio iz Austrije

“Ultimativni san svakog prankera je da nekog maltretiraš telefonom, da on pizdi, i da on okrene onda tebe i da ti se žali. Znači, to je holy grail, razumeš”, rekao je novinaru Vicea.

Otkrio mu je i kako on sam nikad nije objavio ni jednu snimku sa Stojanom te da je sve prankove radio za sebe, odnosno da ništa od njih nije zaradio. Šta još je priznao, možete vidjeti u punom intervjuu ispod.

Podijeli

PRETHODNA

Na Međunarodnom aerodromu Tuzla u 2020. godini smanjen broj putnika za 61 posto

SLJEDEĆA

Uhapšen čovjek koji je pokušao da kupi trogodišnju djevojčicu na dark webu