Uhapšeni Bektić, Sandžić i Hamzić pušteni na slobodu

Foto: SIPA

Tri osobe koje su jučer uhapšene u akciji SIPA-e zbog sumnje za izborne nepravilnosti tokom održanih lokalnih izbora u Srebrenici, kako je potvrđeno Avazu, puštene su jutros na slobodu.

Razlog je taj što Tužilaštvo nije tražilo mjere zabrane i pritvora za uhapšenu trojku. Riječ je o funkcionerima SDP-a u Srebenici Begi Bektiću, Muameru Sandžiću i Enveru Hamziću.

Podsjećamo, SIPA je jučer izvršila pretrese na pet lokacija u Srebrenici, među kojima su dvije porodične kuće, zgrada Općine i jedno biračko mjesto, te na jednoj lokaciji u Tuzli.

Bektić, Sandžić i Hamzić su osumnjičeni da su počinili krivična djela udruživanja radi izvršenja krivičnog djela pripremanje krivičnog djela falsifikovanja isprave i nedozvoljeno korištenje ličnih podataka, te kršenje biračkog prava.

Nakon sto su u prostorijama SIPA-e ispitani u svojstvu osumnjičenih te prestanka razloga za policijsko zadržavanje , dana 2.12.2020 godine osumnjičena lica su puštena na slobodu.

“Sipa će u narednom periodu Tuzilaštvu BiH protiv osumnjičenih dostaviti izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i izvršiocu” – rekao je Luka Miladinović glasnogovornik SIPA-e.

(Avaz.ba)

Podijeli

PRETHODNA

VELIKI PARTY U BRISELU: Evropski zastupnici uživali seks, drogu i alkohol

SLJEDEĆA

OPREZ: Lažne kineske vakcine se prodaju na internetu