Tužio roditelje jer su mu bacili kolekciju filmova za odrasle, sad moraju da mu plate odštetu

Foto: fr.freepik.com

Muškarac koji je godinama skupljao časopise i filmove za odrasle, odlučio je da tuži svoje roditelje, nakon što su oni, bacili cijelu njegovu kolekciju, koja je prema njegovim riječima, vrijedila pravo malo bogatstvo.

David Veking (42) iz Mičigena, riješio je da se nakon razvoda privremeno vrati kod roditelja, što je po njegovu kolekciju sadržaja za odrasle, bilo pogubno. Naime, njegovi roditelji nisu imali sluha za njegov kolekcionarski duh, te su sve bacili u kantu za smeće. Preneražen tom činjenicom, on ih je tužio, te ih i dobio na sudu, zbog čega sad može da zahtijeva i odštetu. Kako je rekao, njegova kolekcija je vrijedila oko 25.000 dolara.

Sud u Mičigenu je bio neumoljiv, te je sudija presudio u njegovu korist, iako su oni na suđenju rekli kako su mu u nekoliko navrata rekli da svoju kolekciju ne donosi u njihov dom. Međutim, sud je smatrao da oni, ni kao roditelji, ni kao stanodavci, nisu imali prava da diraju nešto što je pripadalo njihovom sinu.

Prema pisanju BBC-a, on je kod roditelja živio devet mjeseci 2017. godine, da bi se nakon toga preselio u Indijanu. Stav roditelja da ne žele da imaju ništa sa njegovim “kolekcionarskim blagom”, bio je isti i tokom selidbe u drugi grad, te nisu željeli ni tokom prebacivanja njegovih stvari, da mu pomognu, ali ni da ih čuvaju u svom domu.

 

(Kurir.rs)

Podijeli

PRETHODNA

Ovako se slavio Božić u Sarajevu 1995. godine

SLJEDEĆA

Leo Messi odlazi iz Barcelone???