Trka od Sarajeva do Mostara za liječenje Džemala Makana

Humanista i sportista Mahir Mujić pokrenuo je novu humanitarnu akciju za pomoć Konjičaninu Džemalu Makanu, koji je prije dvije godine stradao u saobraćajnoj nesreći i trenutno se nalazi na liječenju u Turskoj. Mahir će humanitarnu trku početi u petak, u 3 sata ujutro ispred Sebilja na Baščaršiji, a završit će je, s pauzom u Konjicu pored Kamene ćuprije, u Mostaru, učestvujući na mostarskom polumaratonu.

– Ovo je nešto najmanje što mogu uraditi za svog sugrađanina. Želim da pomognem na način kako ja to najbolje radim, a to je prodajući kilometre, a jedan kilometar iznosi 50 KM. Trčat ću 150 kilometara i cilj je sakupiti 7.500 maraka. Do sada su se već javili ljudi iz zemlje i inozemstva koji su izrazili spremnost da kupe kilometre. Akcija će trajati do 11. septembra, a sav prikupljeni novac će biti uplaćen na račun Džemala Makana – kazao je Mujić.

Na lokacijama Sebilj, Konjička ćuprija i Stari most u Mostaru će biti postavljene kutije Udruženja ”Pomozi.ba” ispred kojih će volonteri dijeliti markice za svaku prikupljenu donaciju.

Izvor: Avaz.ba

Podijeli

SLJEDEĆA

Dženifer Lopez pokazala od koga je naslijedila ljepotu