Švicarski ambasador posjetio Gradačac

Foto: gradacac.ba

U okviru posjete Gradačcu, ambasador Švicarske u Bosni i Hercegovini danas je posjetio i gradsku upravu Grada Gradačac. Tokom prijema kod gradonačelnika Edisa Dervišagića razgovaralo se o temama koje povezuju Gradačac i Švicarsku od postojećih investicija do realizovanih projekata na području grada Gradačac.

Gradonačelnik je izrazio zadovoljstvo posjetom NJ.E. ambasadora gosp. Daniel Hunn-a i zahvalio se švicarskoj vladi i narodu na dosadašnjoj podršci pri realizaciji projekata u koje je u zadnjih 5 godina uloženo preko milion KM. Istaknuo je da su dosadašnji odnosi Gradačca i Švicarske dobri i prijateljski, te iskazao uvjerenje da će se tako i nastaviti u mandatu novog ambasadora.

Foto: gradacac.ba

NJ.E.  ambasador Daniel Hun je također pohvalio dosadašnju saradnju u projektima kao i dosadašnje investicije na području grada Gradačac i zaželio da se ova saradnja nastavi. Izrazio je nadu da će se proširiti mreža partnerstava koja već postoji i istakao važnost da dvije države povezuje brojna bosanskohercegovačka dijaspora u Švicarskoj koja je važan faktor saradnje i budućih investicija na području i grada Gradačac.

Gradonačelnik Edis Dervišagić je upoznao NJ.E. o svim potencijalima koji se nalaze na području grada Gradačac, a koja bi mogla biti interesantna investitorima kako bi se unaprijedila ekonomska saradnja sa Švicarskom.

U sklopu svoje prve zvanične posjete Gradačcu, švicarski ambasador posjetio je i firmu WAGNER AUTOMOTIV.

(gradacac.ba)

Podijeli

PRETHODNA

Federacija BiH obustavlja vakcinaciju AstraZenecom zbog nuspojava u Evropi

SLJEDEĆA

Počela hitna sjednica Vlade FBiH