Strašan epilog utakmice kadetskih selekcija FK Ilićka i NK Zvijezda! Tekst/Foto

Skandal.ba prenosi obraćanje Press službe NK Zvijezda Gradačac u cjelosti nakon incidenta koji se desio 29.maja tekuće godine!
Umjesto da se bavimo nogometnom igrom i sjajnim rezultatima koje postižu naše mlađe selekcije, NK Zvijezda je primorana da se javnosti obraća u vezi sa incidentom i strašnim epilogom koji se desio prošle subote, 29. maja u Brčkom na utakmici kadetskih selekcija FK Ilićka i NK Zvijezda Gradačac.
U prvom poluvremenu utakmice, nakon naguravanja dva suparničke igrača, uslijedilo je okupljanje više igrača oba tima. U toj nogometnoj gužvi, jedan od igrača domaće ekipe Ilićka udarcem u glavu je oborio našeg igrača, dječaka Ervina Mešanovića na zemlju. Nakon toga je četiri do sedam igrača ekipe Ilićka nogama tuklo našeg igrača koji je ležao na zemlji u predjelu stomaka i glave, te su u tom strašnom činu nanijeli teške ozljede.
Dječak, igrač Zvijezde je neko vrijeme na terenu proveo teško ozlijeđen u nesvjesnom stanju, bez ukazane pomoći jer na utakmici nije bilo obezbijeđeno prisustvo medicinskih radnika i pomoći.
Incident ni na koji način nisu pokušali spriječiti sudije i delegat utakmice. Na stadionu nije bilo obezbijeđeno obavezno prisustvo policije, niti je bilo komesara za bezbijednost.
Nisu poštovane ni Covid mjere jer je bio prisutan veći broj navijača domaće ekipe koji su upravo spriječili naše juniore, koji su isti dan igrali utakmicu, u namjeri da stignu na mjesto događaja i zaustave incident.
Na poziv klupskog predstavnika NK Zvijezda, kasnije je došla policija koja je pozvala i hitnu pomoć, te je igrač odvezen u bolnicu u Brčkom gdje mu je ukazana medicinska pomoć.
Nakon što zaprimimo službenu dokumentaciju u vidu zapisnika od strane delegata utakmice, zapisnika policije, ozljedne listove zdravstvenih ustanova u Brčkom i Gradačcu koje su pružile pomoć i utvrdile ozljede našeg igrača, ponovo ćemo se obratiti javnosti.
Odmah ćemo i službeno od Nogmetnog savezazatražiti najstrožije sankcije kako za igrače koji su učestvovali u ovom brutalnom nasrtaju, tako i za FK Ilićka.
Takođe, imamo namjeru i najavljujemo podnošenje građanskih tužbi prema licima koja su nanijela teške ozljede našem dječaku i fudbaleru.
U prilogu ovom saopćenju, dodajemo i fotografije koje je napravio roditelj dječaka nakon ovog događaja.
Na kraju izražavamo najdublje žaljenje prije svega roditeljima dječaka i ovim putem želimo istaći da će imati naš maksimalan angažman i punu pomoć u prevazilaženju posljedica ovog varvarskog čina.
Pozivamo medije i javnost uopšte, a posebno Nogometni savez da se takođe odmah oglasi, te primjereno osudi ovaj čin i učesnike događaja.
Press služba NK Zvijezda Gradačac
Podijeli

PRETHODNA

Počeli radovi na izgradnji azila za pse u Gradačcu

SLJEDEĆA

GRADAČAC KROZ HISTORIJU – Podaci koje vjerovatno niste znali