Stanivuković natjerao zaposlenike gradske uprave da vrate ključeve službenih automobila

“Svi ključevi za preko 50 službenih automobila vraćeni su u 16 sati, na moj zahtjev, u ured gradonačelnika. Niko više nema pravo koristiti službene automobile u privatne svrhe, kao što je to bio slučaj do sada. Preko 70 posto službenih automobila godinama nije bilo na parkingu ispred Gradske uprave, nakon radnog vremena”, kazao je Stanivuković.

Kako je naveo Stanivuković, ubrzo će donijeti odluku da svi službeni automobili moraju biti označeni i da su spremni, a kako kaže, spreman je i novi Pravilnik o upotrebi ovih vozila.

“Među tim ključevima su i automobili vrijedni preko 100 hiljada KM, koje ćemo prodati, jer za građane Banjaluke ima više prioritetnih stvari. Moramo stati na kraj rastrošnom ponašanju, a ovo je samo prvi korak u tom planu, večeras donosimo brojne druge odluke”, naveo je Stanivuković.

Podsjećamo, novoizabrani gradonačelnik Banja Luke Draško Stanivuković jučer je zvanično preuzeo dužnost prvog čovjeka ovog grada, a na tom mjestu je zamjenio dosadašnjeg gradonačelnika iz SNSD-a Igora Radojčića. Na posao je prvi dan doputovao autobusom, što su mnogi nazvali populističkim potezom, uzimajući u obzir da Stanivuković živi u luksuznoj vili.

skandal.ba/klix.ba
Podijeli

PRETHODNA

Jesmo li i dalje obavezni nositi maske?

SLJEDEĆA

Prognoza vremena za petak: Kiša i susnježica!