SPEKTAKULARNA PLJAČKA: Razbojnici iz sefa ukrali 50.000 KM pa zapalili vozilo

Foto: Ilustracija

Šire područje Bugojna sinoć je bilo blokirano nakon spektakularne pljačke poslovnice brze pošte “X Ekspres” u kojoj je banda razbojnika iz sefa ukrala, kako se nezvanično pominje oko 50.000 KM.

Policiji u Bugojnu sinoć je oko 18:05 sati prijavljeno razbojništvo u poslovnici brze pošte, koja se nalazi u ulici Gromile, općina Bugojno. Prema prijavi, razbojništvo su počinile tri maskirane osobe, koje su uz prijetnju pištoljem, iz sefa otuđili veću količinu novca, saopćeno je iz MUP-a SBK.

Na lice mjesta izašli su policijski službenici PU i PS Bugojno, koji su u saradnji sa nadležnim tužilaštvom sinoć obavili uviđaj

“Omah su  obaviještene su sve policijske patrole i susjedne policijske stanice, te je izvršena blokada užeg područja oko mjesta događaja, kao i pretraga terena u cilju pronalaska izvršioca navedenog krivičnog djela. Otuđena je određena količina novca, ali u ovom momentu se još ne zna o kojoj količini je riječ” – kazao je za “Avaz” Hasan Hodžić, portparol MUP-a SBK.

On je dodao da je vozilo Golf 3 za koje se sumnja da je korišteno u pljački pronađeno zapaljeno u mjestu Crniće, općina Bugojno.

“Policijski službenici nastavljaju pojačane aktivnosti na rasvjetljavanju navedenih krivičnih djela. Tu noć odmah je upućena Jedinica za specijalističku podršku MUP-a, kriminalistička policija i službenici Policijske uprave i stanice Bugojno. Svi su bili na terenu i to nam je sada prioritet na kojem se radi” – kazao je Hodžić.

Kako se nezvanično saznaje jedan od njih trojice razbojnika je bio naoružan. Dok je držao uposlenike na nišanu, ostala dvojica su iz sefa ukrala novac, te su pobjegli Golfom.

Od izvora bliskog istrazi saznaje se da je u toku je prikupljanje svih tragova, uzete su izjave od uposlenika poslovnice, a pregledavaju se i snimci sa videonadzora. Također se vrši provjera o tome ko je vlasnik zapaljenog Golfa 3 i je li bio ukraden.

Foto: BUGOJNO DANAS

S obzirom na način i vrijeme izvršenja krivičnog djela, sve ukazuje na profesionalce koji su predvidjeli svaki detalj. Osim toga, realno je za pretpostaviti, da su imali pomagača koji im je otkrio da se u sefu poslovnice brze pošte nalazi veća suma novca.

Građani su sinoć u mjestu Crniće snimili vatrenu buktinju koja je progutala Golf. U vozilu nije pronađeno oružje.

(Avaz.ba)

Podijeli

PRETHODNA

Saobraćajni haos u Hrvatskoj: Kolone i zastoji na autocesti zbog snijega

SLJEDEĆA

Novi zakon o VSTV-u uskoro u parlamentu: Formiranje tri potpuno samostalna organa BiH