Preminuo Đorđe Balašević

Foto:Avaz

Legendarni regionalni muzičar i kantautor iz Novog Sada Đorđe Balašević, preminuo je danas uslijed komplikacija zbog upale pluća, prenosi Blic.

Balašević je prije nekoliko dana primljen na Infektivnu kliniku u Beogradu. Kako se tada pisalo, poznati novosadski kantautor smješten je u bolnicu zbog komplikacija zbog upale pluća.

Balašević se više od 10 dana liječio kod kuće međutim stanje se naglo pogoršalo te je zbog toga prebačen u bolnicu.

Kako saznaje Blic, bio je zaražen koronavirusom i njegovo stanje je bilo jako loše.

Iako su ljekari učinili sve da mu pomognu, do poboljšanja nije dolazilo. Srbijanski mediji jučer su objavili da mu je bolje, da je raspoložen i da se šali s ljekarima, no njegovo stanje danas se pogoršalo uslijed ranijih hroničnih zdravstvenih problema. Balašević je preminuo tri mjeseca prije 68. rođendana, a njegova smrt je nenadoknadiv gubitak za cijelu regiju.

Bio je član grupa “Žetva” i “Rani mraz”, a 1982. je započeo solo karijeru. Ukupno je objavio 12 albuma. Glumio je u nekoliko televizijskih serija, za koje je pisao i muziku.

Srpski pjevač, tekstopisac, pjesnik, glumac i redatelj Đorđe Balašević tijekom dugogodišnje karijere stekao je status legende čija se muzika sluša na prostorima cijele bivše Jugoslavije. Publiku je osvojio romantičnim baladama i šansonama, a njegovi su stihovi postali i neizbježni citati na društvenim mrežama.

klix.ba

Podijeli

PRETHODNA

Novalić: Nemamo kompaniju koja bi iskazala interes za nabavku vakcina

SLJEDEĆA

Porastao broj zanemarenih srčanih udara