Piskić o ‘slučaju Bajić’: Ima ugovor, dužan je da se pojavi u Gradačcu!

FOTO: Facebook/Fahrudin Piskić

Prava sapunica desila se na početku priprema NK Zvijezda Gradačac.

Naime, napadač ovog kluba Kosta Bajić nije se pojavio na prozivci, klub ga je suspendovao istakvši da je lagao da je pozitivan na koronavirus, te da se morao pojaviti na prozivci trenera Neretljaka.

Bajić je na drugoj strani kazao da je dobio prijetnje od sportskog direktora Zvijezde Fahrudina Piskića te da je sve prijavio policiji, ali i Sindikatu fudbalera u Srbiji. Navodno je problem nastao jer su iz Zvijezde odlučili da Bajiću ponude smanjenje uslova, na šta on nije pristao i sada se nalazi u Srbiji.

Kontaktirali smo i Piskića koji je veoma omiljen među sportskim radnicima u našoj zemlji, te mnogi smatraju da se Zvijezda ‘probudila’ najviše zahvaljujući njegovom dolasku i mukotrpnom, te transparentnom radu koji je uvijek isticao u svim odlukama.

 “U oktobru  mjesecu svim igračima, pa i Kosti Bajiću je rečeno  da će radi korone biti kolektivno smanjene ugovora. Sve je bilo ok. Dobio je prilično dobre uslove za našu ligu i rekao je da nema problema. Tako je bilo sve do prije nekoliko dana. Čuli smo da se za njega interesuje Orašje, a mi smo u međuvremenu angažovali Mirnesa Salihovića, koji je najbolji strijelac Prve lige u historiji i mladog Hasukića. Očigledno je  da  se Kosta prepao konkurencije  i tražio iste i veće uslove od onih koje je imao.  Rekao sam mu da od toga nema ništa. Onda je krenula priča o dugovanjima, istina dužni smo mu pola plate za nove, bar  mjesec, ali vam garantujem da smo taj dug isplatili svim igračima koji su došli na pripreme”, priča Piskić za SportSport.ba, te dodaje:

“Njega je taj novac također čekao, međutim 15. januara  kada je zakazana prozivka Kosta šalje poruku da  se testirao i da ima koronu. Pisao je  treneru Mati Neretljaku i meni.  Ja sam rekao ok,  ali za ulazak u BiH ti ne treba test, dok mu je Mato Neretljak rekao da mora poslati valjani test. On to nije uradio i time je  narušio klupsku disciplinu. Mi smo ga odlučili suspendovati, na sto je on rekao da ne živi u Vučkovcima, jedno naše obližnje selo, te da ne može po snijegu dolaziti, te  je on prvi počeo da vrijeđa, a ne mi. I tako je krenulo, poruka za porukom, rekao sam mu ‘dođi i bićeš isplaćen’. Istina rekao sam mu i da je za 15 kola dao jedan gol i da je bio preplaćen. Ako je to vrijeđanje onda je istina da sam ga uvrijedio. Da bi on i dalje insistirao na raskidu ugovora. Tada sam mu poručio da dođe u Gradačac i riješićemo i raskid, a ne preko poruka. On je to odbio.  Kad sam mu napisao da ne mora dolaziti i da ćemo ga plaćati, a da neće odigrati minute, onda je sve poruke proslijedio Sindikatu fudbalera u Srbiji. Još jednom napominjem Kosta Bajić ima ugovor do ljeta, novac za potpis ugovora je od bivše uprave dobio, prema tome on je dužan da se pojavi u klubu”.

Kako SportSport.ba saznaje ova sapunica bi ipak trebala biti riješena već u narednim danima, te da će Bajić postati slobodan nogometaš.

(SportSport.ba)

Podijeli

PRETHODNA

Na eBayu se prodaju lični dokumenti građana iz BiH, direktoru IDDEEA-e nije jasno zbog čega

SLJEDEĆA

Narandžasto upozorenje zbog olujnih udara vjetra južnog smjera