Osnovci iz Kambera dokazali da su pravi humanitarci-Gradačac

HUMANITARNA AKCIJA I BAZAR ,,POMOĆ DJECI BEZ RODITELJSKOG STARANJA U CENTRU DUGA”
U osnovnoj školi ”Hamdija Kreševljaković” Kamberi je prethodnih dana uspješno realizovana humanitarna akcija “Pomoć djeci bez roditeljskog staranja u Centru Duga”.
Povodom Dana volonetra, 5. decembra, pokrenuta je humanitarna akcija s ciljem prikupljanja sredstava za pomoć djeci bez roditeljskog staranja u Centru „Duga“ Gradačac. Nosioci aktivnosti su bili učenici devetih razreda uz koordinaciju nastavnice matematike Emine Beganović i pedagogice Alme Mujkanović. Humanitarnu akciju je podržalo i Vijeće učenika uz koordinaciju nastavnice engleskog jezika Amele Omeragić, te doprinijelo još većem iznosu novčanih i materijalnih sredstava.
Učenici devetih razreda su za bazar pripremili kolače, ručno izrađeni nakit i ukrase koje su mogli kupiti svi učenici, uposlenici, roditelji, te prijatelji naše škole i na taj način doprinijeti ovoj humanitarnoij akciji. Učenici su uživali u prodaji, ali i kupovini jela. Tokom cijele sedmice (05.12.-09.12.2022.) su prikupljana novčana i materijalna sredstva. Sva prikupljena sredstva su 09.12.2022. godine uručena Centru za djecu bez roditeljskog staranja „Duga“ u Gradačcu.
Prikupljeno je ukupno 645,00 KM novčanih, ali i značajna količina materijalnih sredstava u vidu školskog pribora, slatkiša, prehrambenih artikala te sredstava za ličnu higijenu.
Iz škole se zahvaljuju svima koji su na bilo koji način doprinijeli ovoj humanitarnoj akciji posebno  učenicima koji su još jednom pokazali svoju humanost na djelu.
Facebook: JUOŠ ”Hamdija Kreševljaković” Kamberi
Podijeli

PRETHODNA

Hitna pomoć udarila ženu, niko nije primijetio da je pod vozilom

SLJEDEĆA

Spektakularan doček šampiona u Gradačcu