OPERACIJA POVLAČENJE: Aktuelna većina povlači prijedlog NOVOG Statuta Grada Gradačac?

FOTO: Gradacac.live

Sutra bi trebala da se održi još jedna sjednica Gradskog vijeća. Ja, i? Ništa posebno, ali ova je ipak posebna. Zato i ne čudi što je javnost pokazala puno zainteresovanosti za istu. Razlog tome su objave na društvenim mrežama pojedinih članova opozicionih stranaka koje možda i jesu zabrinjavajuće i koje možda opravdavaju zainteresovanost javnosti. No, o čemu se zapravo radi?

Prenosimo dio teksta koji je na svom facebook profilu objavio Nedžad Šećić (SDBiH), koji će vam objasniti zašto je sutrašnja sjednica jako bitna:
“Na sljedećoj sjednici gradskog Vijeća Gradačac, između ostalog na dnevnom redu naći će se i prijedlog Statuta Grada Gradačac. Za ovu izmjenu potrebna je 2/3 većina u gradskom vijeću. Aktuelna većina predvođena SDP-om, prijedlogom novog Statuta Grada Gradačac žele da izmjene status predsjedavajućeg iz volontera u profesionalac, čime bi opteretili Budžet Grada sa dodatnih 4000 KM mjesečno.
Takođe izmjene Statuta se odnose na ponovno političko postavljanje Vijeća mjesnih zajednica,te povećanje broja vijećnika sa 30 na 31.vijećnika. Treba naglasati da aktuelna većina nudi protiv Ustavno rješenje imenovanja vijeća Mjesnih zajednica, jer je u Gradu Tuzla, ovakvo rješenje vezano za izbor mjesnih zajednica, Ustavni sud ocijenio neustavnim. Grad Tuzla je morao donijeti novi Statut sa načinom izbora vijeća mjesnih zajednica kakav u Gradačcu egzistira već nekoliko godina.
Ništa čudno od aktuelne većine, jer pored propalih projekata Gradske garaže, smanjivanja cijene zakupa za Sportsku dvoranu, ukidanje besplatnih sati za treninge našim klubovima u Sportskoj dvorani, pokušaj oprosta dugova pojedinim firmama, ni ovi novi nameti na budžet aktuelnu većinu i gradonačelnika Edisa Dervišagića izgleda ne uznemiravaju.”
FOTO: Printscreen/Facebook/Nedžad Šećić
Ali, ipak, izgleda da je nešto uznemirilo Edisa Dervišagića.
Naime, kako nam izvor blizak vladajućoj koaliciji prenosi, večeras je održan sastanak na kojem se dogovaralo o povlačenju prijedloga Statuta Grada Gradačac sa dnevnog reda sutrašnje sjednice.
Uvidjevši da neće imati potrebnu većinu, vladajuća koalicija će ipak odustati od navedenog prijedloga.
Lakše se nečujno, bez puno priče povući nego biti javno poražen, reče jednom jedan, vrli pisac neki.
Na kraju, moramo OPET SVI DA SE ZAPITAMO:
Da li nas izvori lažu? Da li su urednici ovog portala nasjeli na još jedan spin nekoga ko želi da unese smutnje u javnosti? To ćemo saznati sutra.
Saznat ćemo isto kao što smo saznali i ono o čemu smo nedavno pisali i ono šta smo predviđali na osnovu informacija koje dobijamo.
Da podsjetimo:

Posao sanitarnog inspektora trebala bi, prema informacijama kojima raspolažemo, dobiti Emira Omeragić, inače sestra sekretara Gradske uprave Emine Turbić, koja je inače supruga doktora Semira Turbića koji je trenutno na funkciji v.d. direktora JZU “Dom zdravlja” Gradačac.

I DOBILA GA JE!

Posao pravnice u opštoj upravi i inspekcijski nadzor trebala bi da dobije Edisa Tahirović Softić.

DOBILA GA JE I ONA!

Sve ovo pokazuje koliko je apsurdna priča pojedinih članova SDP-a, o tome kako SDP i PDA nisu u koaliciji. No, nebitna je ta koalicija i nebitno je to šta pojedinci (koji su, da se ne lažemo, dobro obezbijedili svoje ekonomsko stanje) pričaju o toj koaliciji, nego je bitno šta će biti sutra? Pri tome ne mislimo samo na sjednicu Gradskog vijeća…
Denis Šaldić
Podijeli

PRETHODNA

Koliko košta biti roditelj u Tuzlanskom kantonu?!

SLJEDEĆA

Ko su Bosanci? Piše: Adela M.Š.