NIJE ŠALA: Nove kancelarije Biroa u Gradačcu otvorene bez prisustva političara

Fahrudin Mustafić, direktor JU Službe za zapošljavanje TK, 16. maja je u Gradačcu otvorio vrata novih prostorija Biroa za zapošljavanje.

Ono što nam je “zapalo za oko” – prostorije su otvorene bez prisustva ijednog političara, kako bez predstavnika Gradačca tako i bez predstavnika Skupštine ili Vlade TK.
Ovo je svakako izuzetno rijedak slučaj za bh. prilike, ali bi trebao poslužiti kao primjer.

Prisjetimo se da ovakve kancelarije obično otvaraju političari, iako ponekada bez ikakvog doprinosa takvim projektima.

Ono što je žalosno, ali ipak činjenično, pomenutog direktora Fahrudina Mustafića vjerovatno uskoro očekuje smjena sa pozicije.
Razlog nije nerad, ili eventualno neki prekršaj i povreda opisa poslova. Biće smjenjen samo zato što je imenovan na poziciju od prethodne vlasti.
Biti član partije na vlasti – i dalje je najvažnija referenca.

Nadamo se da će se to uskoro promjeniti…

Cilj obezbjeđivanja novog objekta za rad Biroa za zapošljavanje jeste kvalitetnije i brže pružanje usluga nezaposlenim građanima i poslodavcima. Trenutno Biro za zapošljavanje Gradačac smješten je u, ranije adaptiranom prostoru uz pomoć donatorskih sredstava, veličine 40 m2, te uz mnoga fizičko – prostorna ograničenja radnicima Biroa teže je pružiti kvalitetnu uslugu.

Projekat rekonstrukcije i adaptacije započeo je u toku prošle godine. Novi prostor obuhvata površinu od 120 m2 i posjeduje sve fizičko – tehničke uslove za kvalitetnije pružanje usluga. Napravljen je prema evropskim standardima i finansiran iz vlastitih sredstava u iznosu od 170.000,00 KM.

“Služba za zapošljavanje TK građanima Grada Gradačca poklonila je prelijep poslovni prostor i uljepšala ulicu Ibrahima Kapetanovića u naselju Potok mahala, te doprinijela razvoju Grada kao lokalne zajednice. Inače, prostor prije adaptacije bio je devastiran, kako unutra, tako i vani, zarastao u korov i zatrpan smećem”, naveo je direktor Ustanove, Mustafić.

Radnici biroa za zapošljavanje pružanje usluga u novim prostorijama započet će u narednih nekoliko dana, ali korisnike će blagovremeno obavijestiti.

(Izvor: nkp.ba)

Podijeli

PRETHODNA

HAJD’ MANGUPI, UGASITE!

SLJEDEĆA

Šta će spriječiti odlazak mladih iz BiH?