Nemile scene na sjednici Skupštine u Goraždu (VIDEO)

Skupština Bosansko-podrinjskog kantona Goražde održala je danas nastavak konstituirajuće sjednice, na kojoj su poslanici razmatrali Odluku o potvrđivanju kandidata za predsjedavajućeg ili zamjenika predsjedavajućeg Skupštine Bosansko-podrinjskog kantona Goražde, saopšteno je danas na stranicama Vlade ovog kantona.

Sjednicu su obilježili i verbalni obračunu koji su na kraju, zamalo prerasli u tučnjavu.

Kako je saopćeno iz Vlade BPK, sjednici je prisustvovao 21 poslanik od ukupnog broja od 25 poslanika.S obzirom da pri formiranju vlasti na konstituirajućoj sjednici Skupštine nije izabran predstavnik iz reda srpskog naroda, na današnjoj sjednici poslanici su jednoglasno podržali Daliborku Milović (LS) , nakon čega je kompletirano rukovodstvo Skupštine BPK Goražde.

“U skladu sa odredbama člana 10. Poslovnika Skupštine BPK Goražde, uslijedio je izbor predsjedavajućeg Skupštine BPK Goražde, a na ovu poziciju izabrana je Daliborka Milović (LS). Izabrano rukovodstvo Skupštine BPK Goražde čine Edita Velić (DF), Daliborka Milović (LS) i Edim Fejzić (Goraždanska priča) čime je omogućeno Ustavom zagarantovano pravo sva tri konstitutivna naroda”, saopćeno je.

Iako je bilo najavljena 14. redovna sjednica Skupštine koja se trebala održati danas, Kolegij Skupštine na današnjoj sjednici, zbog obimnosti materijala koji bi se dodatno trebao naći na dnevnom redu, odgodio je današnju sjednicu te zakazao novi termin njenog održavanja.

Sjednica će se održati 25. decembra 2020.godine.

Pogledajte video:

 

 

(N1)

Podijeli

PRETHODNA

Ko se ne vakciniše neće moći u restorane, prijevoz i druga javna mjesta?

SLJEDEĆA

Jesmo li i dalje obavezni nositi maske?