Na pomolu nova većina u Gradskom vijeću Gradačac???

Iako ima stabilnu većinu u Gradskom vijeću Gradačac, SDP na čelu sa aktuelnim gradonačelnikom Edisom Dervišagićem možda bi mogao sjesti na klupe opozicije.

Prema pouzdanim informacijama do kojih je došao Skandal (izvor poznat redakciji) možemo naslutiti novu većinu u Gradskom vijeću Gradačac, a koju bi činili SDA, SD BiH I PDA, uz pratnju još nekoliko vijećnika iz drugih stranaka.

Ono što nas je navelo na ove slutnje je informacija da su Husein Topčagić (PDA), Elvedin Hrnčić (SDA) i Nedžad Šećić (SD BiH) imali neformalni sastanak 29. septembra u petak, u večernjim satima, u restoranu “Kod Džigija” u Gradačcu.

Šta je bila tema tog sastanka, ne znamo, ali znamo sigurno da se nije pričalo o mogućem poskupljenju struje u Federaciji BiH. S obzirom i na to da je PDA trenutno na strani SDP-a, odnosno u koaliciji sa SDP-om iako i jedni i drugi tvrde suprotno, ali je javna tajna da je to tačno, pogotovo ako vidimo čiji kadrovi se zapošljavaju u javnim ustanovama, pitamo se, da li će Husein Topčagić okrenuti leđa Edisu Dervišagiću? Vjerovatno ima i razloge za to, ne znamo, ali kada uzmemo u obzir i nezadovoljstvo u samim redovima SDP-a zbog, kako kažu, bahatog ponašanja njihovog predsjednika prema samim članovima i ulaska u koaliciju sa PDA, koji, naravno, traži svoj dio kolača, te u mnogim javnim ustanovama, od upravnih odbora do direktora, zapošljava svoj kadar, možemo naslutiti kraj vladavine SDP-a u Gradačcu koja traje 12 godina.

Ipak, na kraju, možemo pretpostaviti mnogo toga, ali jedno sigurno znamo: Sve će se oni dogovoriti!

Nepodobnim, ali sposobnim, poštenim i školovanim građanima ovoga grada i dalje nema mjesta u svoj ovoj priči. Podobni će dobiti najbolje pozicije, ostali svoju sreću mogu tražiti na birou za zapošljavanje ili izvan granica ove zemlje.

Nažalost, većina se odlučuje za drugu opciju jer treće nema, a neće je ni biti sve dok se politika u ovom gradu potpuno ne promijeni. Do tada, čekamo nove izbore, nove kampanje, nova obećanja, nove koalicije, novo “ništa novo” u Gradačcu.

Skandal Radio

Podijeli

PRETHODNA

Deponija smeća “Višnjik” – Zaštićeni prostor “posebne ljepote” (VIDEO)

SLJEDEĆA

“Gradačac sve više obasjan Mevlinim suncem”