Muškarac s visine od 30 metara skočio u vodu dubine 50 cm!

Iz Hitne pomoći Kantona Sarajevo naveli su da je danas brzom reakcijom spašen život jedne mlade osobe na Darivi. Muškarac je s visine od 30 metara skočio u vodu dubine 50 cm.

Hitna pomoć danas u 14:41 sati zaprimila je poziv za hitnu medicinsku intervenciju, od slučajnih prolaznika koji su naveli da ispod Dariva mosta leži muškarac sa vidljivim povredama po cijelom tijelu.

Ekipa hitne medicinske pomoći Kantona Sarajevo odazvala se na poziv.

“Na izrazito nepristupačnom terenu, na obali Miljacke, u ležećem položaju zatekli su mlađu mušku osobu sa vidljivim, potencijalno životno ugrožavajućim povredama, po cijelom tijelu. Unesrećeni je bio svjestan i komunikativan, a prema njegovim navodima skočio je sa mosta u vodu. Prema slobodnoj procjeni naše ekipe, radi se o visini mosta oko 30 metara, a dubina vode oko 50 cm. Na licu mjesta pristupili su pregledu i zbrinjavanju unesrećenog, a nakon stabilizacije vitalnih parametara, započeli su sa izvlačenjem povrijeđenog do kardiomobila JU ZHMP KS”, naveli su.

S obzirom na izrazitu nepristupačnost terena u pomoć su pristigli pripadnici Policijske uprave Stari Grad koji su ujedno i obezbjeđivali mjesto nesreće, pripadnici Profesionalne vatrogasne brigade sa svojim specijaliziranim koritom za izvlačenje unesrećenih iz nepristupačnih predjela, te pripadnici Gorske službe spašavanja.

“Zajedničkom akcijom povrijeđenog su uspješno evakuisali do pristupnog puta, nakon čega ga je ekipa JU ZHMP KS uz medicinski nadzor transportovala i predala osoblju KUM-a u KCUS-u na daljni tretman i dijagnostiku. Pomenuta akcija je još jedna dobijena bitka u nizu, koja pokazuje i dokazuje da Kanton Sarajevo ima službe koje na visoko profesionalnom nivou, 24 sata, 7 dana u sedmici, stoje u službi spašavanja i zaštite života naših građana. Povrijeđenom želimo brz i uspješan oporavak, a istinskim herojima Kantona Sarajevo upućujemo čestitke na profesionalno obavljenom zadatku”, zaključili su.

klix.ba

Podijeli

PRETHODNA

Građani Kalesije danas protestovali jer su vijećnici sebi povećali paušale sa 350 na 650 KM

SLJEDEĆA

U svijetu živi više od 7,8 milijardi ljudi, populacija sve starija