Misimović i Spahić predlažu novog selektora

Naša fudbalska reprezentacija bi do kraja ove godine trebala dobiti novog selektora, nakon što je istekao mandat Dušanu Bajeviću. Tim povodom formirana je Stručna komisija u koju su imenovani Zvjezdan Misimović i Emir Spahić.

Dva naša nekadašnja asa tako će imati priliku da Izvršnom odboru NSBiH predlože ime za novog selektora. Prvobitno je bilo planirano da to uradi u Komisiji za izbor selektora koju odlukom Izvršnog odbora NSBiH čine Elvedin Begić, Vico Zeljković, Ivan Beus, Irfan Durić i Milorad Sofrenić, ali došlo je do promjene.

Naime, na prvom sastanku oni su jednoglasno odlučili da Spahić i Misimović predlože ime novog selektora.

“Izvršni odbor je donio odluku da radna grupa napravi plan, što je i učinjeno na prvom sastanku. Donijeti su ciljevi, kriteriji i uvjeti za selektora, te zaduženi Misimović i Spahić, kao tehnički dio tima, da naprave spisak potencijalnih kandidata koji ispunjavaju kriterije, a onda i obave razgovore s njima” . javlja izvor iz Komisije za izbor selektora.

Bajevićev nasljednik bi prvi put trebao imati odriješene ruke da sam izabere svoje asistente, odnosno stručni štab, a dobit će i ugovor na četiri godine. Plasman na Svjetsko prvenstvo u Katar neće biti imperativ, nego pravljenje ekipe i odlazak na Euro 2024. godine.

“Prvi sastanak radne grupe s Misimovićem i Spahićem bit će održan do kraja sedmice, još nije preciziran tačan datum. Na njemu će biti utvrđena dinamika i način izbora. Kad Misimović i Spahić obave svoj zadatak, trebaju dati svoj prijedlog – ime ili imena kandidata”.

(Avaz.ba)

Podijeli

PRETHODNA

OPREZ: Lažne kineske vakcine se prodaju na internetu

SLJEDEĆA

Formula 1 dobila novog Šumahera!