Igrač Borussije hvali trenera Terzića: Emotivan je i s odličnim taktičkim razumijevanjem

Pod vodstvom mladog stručnjaka porijeklom iz BiH klub iz Dortmunda polako diže formu nakon slabijeg ulaska u sezonu, a trijumf protiv sjajnog Leipziga samo je to potvrdio.

Defanzivac Borussije Manuel Akanji u razgovoru za Sport1 pohvalio je pristup novog tenera, otkrivši da je s igračima izgradio poseban odnos još dok je bio pomoćnik Lucienu Favreu.

“Kada je Favre napustio klub, odluka da ga Edin naslijedi već dugo je bila sigurna. S timom je više od dvije godine i tačno zna kako funckinišemo. Kao pomoćni trener bio je još bliži igračima od glavnog trenera. Kao igrač prije možete otići pomoćnom treneru i obratiti mu se, nego šefu stručnog štaba. Uz to, Terzić je emotivan momak, s odličnim taktičkim razumijevanjem. To mu pomaže. Do sada mu ide vrlo dobro”, smatra Ajanjii, koji je objasnio da je Terzić uveo drugačiji način rada u odnosu na švicarskog prethodnika.

“On nam daje puno mogućnosti. U postavci igre promijenili smo način na koji pristupamo protivniku. Ni ja ne želim otkriti previše, jer određeni efekt iznenađenja može biti dobar za nas”, objašnjava Akanji.

Podsjetimo, Edin Terzić je imenovan za trenera Borussije Dortmund nakon što je Lucien Favre dobio otkaz početkom decembra, a mladi trener na klupi Milionera će ostati kao prelazno rješenje do kraja sezone.

Terzić (38) je porijeklom iz BiH, a rođen je u Njemačkoj. Nakon igračke karijere tokom koje je nastupao uglavnom za niželigaške klubove, 2010. godine je počeo raditi kao trener u omladinskim kategorijama Borussije Dortmund. Jedno vrijeme bio je pomoćnik Slavenu Biliću u Bešiktašu i West Hamu, a od 2018. je asistirao Favreu u stručnom štabu Milionera.

Borussia Dortmund je nakon 15 odigranih kola četvrtoplasirana sa 28 bodova, pet manje od trenutnih lidera Bayerna.

klix.ba
Podijeli

PRETHODNA

Sastavi sa Olimpica: Džeko je tamo gdje mu je i mjesto!

SLJEDEĆA

Za odgovor na migranstsku krizu potrebna bolja koordinacija vlasti i međunarodnih organizacija