Hezbollah: Spremni smo za rat s Izraelom!

FOTO: Hezbollah Press

Hezbollah je sposoban pogoditi bilo koju tačku u Izraelu u slučaju neprijateljstava, upozorio je čelnik te libanske šiitske proiranske organizacije šeik Hassan Nasrallah u nedjelju, 27. decembra, u intervjuu za televiziju Al Mayadeen.

“Snage otpora udvostručile su svoj arsenal u posljednje vrijeme i imaju dovoljan broj preciznih projektila za pogađanje bilo koje tačke u Izraelu u slučaju agresije”, kazao je Nasrallah.

Također je izjavio kako njegovi borci koriste “prikladno oružje” protiv izraelskih bespilotnih letjelica (dronova), za koje je “postalo mnogo manje vjerojatno da će se pojaviti na libanonskom nebu”.

Čelnik Hezbollaha kazao je kako su postrojbe te organizacije u punoj pripravnosti u slučaju moguće vojne avanture administracije Donalda Trumpa protiv Irana. Uz to, podsjetio je kako Hezbollah zadržava pravo odgovoriti na smrt svog zapovjednika Alija Mohsena prije dva mjeseca tijekom izraelskog zračnog udara u južnim predgrađima Damaska.

Osvrćući se na mogućnost sklapanja novog sporazuma između Irana i Sjedinjenih Država pod predsjednikom  Bidenom , Nasrallah je naglasio da takvi sporazumi “ni pod kojim uvjetima neće biti postignuti na štetu interesa naroda u regiji”.

 

(geopolitika.news)

Podijeli

PRETHODNA

MK “Zmaj 1974” i ove godine obradovao mališane Gradačca (VIDEO)

SLJEDEĆA

Rukometna reprezentacija BiH se danas okuplja na Ilidži, Šuman očekuje 18 igrača