“Gradačac sve više obasjan Mevlinim suncem”

FOTO: PrintScreen/Radio Gradačac

Iako smo prije par dana prognozirali raspad koalicije SDP-PDA, vođeni dokazanim faktom da se Husein Topčagić sastao u jednom restoranu sa ekipom koja bi napravila bolji vatromet nego za Dane šljive samo da sa trona skine Edisa Dervišagića, inače aktuelnog gradonačelnika Gradačca, do raspada nije došlo. Naprotiv, veza je postala još jača, sa još više čvorova i još više gladnih usta.

Da se gnijezdo koalicije ne ruši lako dok je babo Edis živ, dokazuje i sam babo, odnosno gradonačelnik Gradačca, koji je pored, Mevlinim suncem obasjane pozicije direktora u Centru za kulturu “Ahmed Muratbegović”, shvatio da u javnim ustanovama Gradačca postoji još mračnih pozicija, kojima treba svjetlosti, a koje to sunce bolje grije od Mevlinog? Pogotovo ako ih je dva.

Tako će još dva sunašca da sijaju u javnim ustanovama Gradačca, čime će babino gnijezdo (čitaj: većina u Gradskom vijeću Gradačac) biti još jače i stabilnije. No, da ne uljepšavamo previše ovu priču koja u predizbornoj kampanji na zadnjim izborima bila nemoguća, već da budemo malo konkretniji i jasniji.

Posao sanitarnog inspektora trebala bi, prema informacijama kojima raspolažemo, dobiti Emira Omeragić, inače sestra sekretara Gradske uprave Emine Turbić, koja je inače supruga doktora Semira Turbića koji je trenutno na funkciji v.d. direktora JZU “Dom zdravlja” Gradačac.

Posao pravnice u opštoj upravi i inspekcijski nadzor trebala bi da dobije Edisa Tahirović Softić.

Da li ćemo ovoga puta biti tačniji u predviđanjima? Da li nas izvori lažu? Da li onda i mi vas koji ovo čitate lažemo? Odgovor na ova pitanja dobit ćete i vi koji ovo čitate, a i mi koji ćemo sve ovo da provjerimo.

Jedno je sigurno: Sva gore spomenuta imena su kadrovi PDA. I ZAISTA NEMAMO NIŠTA PROTIV TOGA!

Ali ne možemo da se ne sjetimo političkih floskula izgovorenih iz usta Edisa Dervišagića u predizbornoj kampanji, kada je koalicija SDP-PDA bila nešto nezamislivo, nešto što je tjeralo na povraćanje, nešto što je izazvalo more svađe na društvenim mrežama, da ne spominjemo debatnu predstavu na Kantonalnoj televiziji, a sad??? Gdje nestadoše svi oni kojima je obećano svašta, zašto šute? A mrsko im, ba… Valja samo plivat uzvodno. Doduše, kad pogledamo izborne rezultate to i jeste volja građana ove opštine.

Da podsjetimo, na zadnjim Lokalnim izborima prema potvrđenim rezultatima CIK-a, kandidat za gradonačelnika Gradačca Edis Dervišagić (SDP) dobio je 9896 glasova, a drugi kandidat za gradonačelnika Gradačca Husein Topčagić (PDA) dobio je 7193 glasa, što znači da bi 17 hiljada i 89 građana nekako se i moglo dogovorit. Kao što su se oni dogovorili. Ali oko čega građani da se dogovore? Oko toga da konačno svi shvatimo da samo određeni krug ljudi se vrti u svoj toj priči, nema tu mjesta za svakoga ili da malo bolje razmislimo za koga dajemo svoj obraz prihvatajući kandidaturu za Gradsko vijeće???

Teško oko toga da se dogovorimo. Oni mogu, njima se može… Tražili smo, dobili smo, evo nam ga!!!

D.Š.

Podijeli

PRETHODNA

Na pomolu nova većina u Gradskom vijeću Gradačac???

SLJEDEĆA

Koliko košta biti roditelj u Tuzlanskom kantonu?!

One Comment

Comments are closed.