EKO-ZELENI Gradačac-Podjela sadnica i zaštitnih maski građanima

Danas će UG  ”EKO-ZELENI” Gradačac podijeliti 387 sadnica  (aronije, kupine, borovnice)  i 1000 zaštitnih maski za sugrađane. Riječ je o realizaciji aktivnosti u okviru projekta #solidarnost 387. Sadnice i zaštitne maske dijelit će u periodu od 11 do 14 sati u Gradskom parku.
Osnovni cilj ovog poduhvata jeste da se što veći broj sadnica i zašitnih maski podijeli pojedincima-građanima, onim slučajnim ili namjernim prolaznicima, koji će danas imati priliku družiti se sa volonterima.
Sekretar Udruženja Nihada Zelinkić za naš portal je istakla da ako ikad trebamo solidarisati jedni sa drugima, pravo je vrijeme za to. 387 je kod za bh.proizvođače i svi proizvodi koji su nabavljeni na projektu u vrijednosti od 10.000, 00 KM od domaćih su proizvođača. Do sada je podijeljeno 1000 higijensko-prehrambenih paketa socijalno ugroženim, te 9 paketa djeci bez roditeljskog staranja ”Duga”.
Ovo je nastavak RelOad projekta gdje se prva faza odnosila na  projekat Ekologija za 5, a sada je riječ o završnoj fazi Solidarnost 387. 
Projekat vodi ekološki pokret ”Eko zeleni” Gradačac, implementira ga UNDP, finansira EU, a partneri na projektu su Centar za aktivno starenje i Udruženje penzionera Gradačac.
Ukoliko danas sadnice ne budu podijeljene, podjela će se nastaviti u saradnji sa školama i mjesnim zajednicama na teritoriji našeg grada.
Eko zeleni poručuju da ovim projektom žele pomoći našim sugrađanima da lakše prebrode ovaj krizni period izazvan pandemijom COVID-19.
Tekst/Foto: skandal.ba
Podijeli

PRETHODNA

Pokrenut kutak za OCD/NVO u šalter sali gradske uprave

SLJEDEĆA

POTPISAN SPORAZUM O GRANTU EU-Nastavak izgradnje vodovodne mreže u Gradačcu