Cigarete ”skladištili” u starim zamrzivačima

U sklopu operativne akcije kodnog naziva “Proljeće 2021” na području Tuzle je pronađeno, a potom i oduzeto 10.386 paklica raznih cigareta (FM, King), koje nisu bile obilježene akciznim markicama koje izdaje UIO. Procijenjena tržišna vrijednost privremeno oduzete robe iznosi 57.100 KM.

Ovlašteni službenici Uprave za indirektno oporezivanje, Regionalnog centra Tuzla, na osnovu operativnog rada i preduzetih operativnih taktičkih mjera izvršili su lociranje objekta gdje se vrši skladištenje cigareta za distribuciju i prometovanje na „crnom tržištu“ na području grada Tuzle i Tuzlanskog kantona Postupajući po instrukcijama i uputama Tužiteljstva BiH i naredbe Suda BiH izvršen je pretres vozila i lociranih objekata gdje je pronađena pomenuta roba. Zanimljivo je da su cigarete, između ostalog, bile „uskladištene“ u starim zamrzivačima.

Protiv osumnjičene osobe bit će podnesen Izvještaj Tužilaštvu BiH zbog postojanja osnovane sumnje da je pričinjeno krivično djelo Nedozvoljen promet akciznih proizvoda.

tuzlalive.ba

Podijeli

PRETHODNA

Asfaltirane dvije nove dionice puteva na području Gradačca

SLJEDEĆA

Muslimani večeras obilježavaju Lejletu-l-kadr, najodabraniju noć u godini