Bistro “Čičak” u novom ruhu

S velikim zadovoljstvom i radošću obavještavamo naše sugrađane i posjetioce Gradačca da je restoran koji posjeduju dugu tradiciju, danas još bolje i savremenije opremljen.

Naime, Vlada Tuzlanskog kantona, odnosno Ministarstvo trgovine, turizma i saobraćaja TK je sredinom juna 2022.godine raspisalo Javni poziv za podnošenje Prijava za sufinansiranje razvojnih projekata u turizmu na području Tuzlanskog kantona za 2022.godinu.

Bespovratna novčana sredstva su odobrena, a sve u cilju inoviranja postojećih i razvoja novih atraktivnih sadržaja turističke ponude kao i razvoja turističke infrastrukture kako bi ojačala konkurentnost sektora na području TK.

Bespovratna sredstva odobrena su i za Bistro ”Čičak” za uređenje i opremanje objekta. Sufinansiranje je odobreno za projekat rekostrukcije sistema centralnog grijanja, solarnih panela kao i rekonstrukciju unutrašnjeg enterijera.

Projekat je usmjeren ka podizanju kvaliteta turističke infrastrukture u privatnom sektoru i podržan je u iznosu 10.621,85 KM, a ukupan iznos ulaganja je 21.433,70 KM.

Sa aspekta povećanja posjetitelja realizovani projekat će omogućiti ugodniji boravak, dodatnim uređenjem povećat će se broj mjesta za ugodan boravak turista i posjetitelja u našem gradu.

Podijeli

PRETHODNA

REJZOR I HAKI OBJAVILI SVOJ PRVIJENAC