Naši sugrađani na djelu! Čuvajmo svoju okolinu!

Proteklih dana proljeće se pojavilo u svom pravom izdanju, zelena boja počela je da dominira, cvate sve, priroda se budi. Iako smo i ove godine ostali uskraćeni za mnoge stvari, susrete, putovanja ipak se iznađe način za druženje i rad. Zdravlje je na prvom mjestu i moramo se čuvati dok traje pandemija, ali i zdrava i čista sredina mnogo znači za naš život.

Vikend koji je iza nas mnogi su proveli u prirodi sa svojom porodicom, neki su se bavili zemljoradnjom, a ekipa iz MZ Svirac (Gradačac) odlučila ga je iskoristiti radno tako što je organizovala akciju čišćenja prirodnog okruženja i znamenitosti  u svom mjestu.

Grupa vrijednih momaka odlučila je da će ova akcija postati tradicija i da će se uspostaviti plan po kojem će raditi dalje za svoju mjesnu zajednicu.

Okrečili su kompletan spomenik, prostor oko istog, stubove i ogradu. Očišćeno je zaraslo zemljište oko prostorija MZ Svirac,  izvorište, a sakupili su i znatnu količinu otpada pored glavne ceste.

U prilogu su fotografije, a nadamo se da će ovo mnogima poslužiti kao primjer. Naši sugrađani su ponekad mnogo nesavjesni i otpad možemo uočiti na skoro svakom koraku. Molimo vas da to ne činite našoj sredini! Na skoro svakih par metara nalaze se kante za smeće, koristite ih!

Svaka pohvala ide za momke iz MZ Svirac, Mensura, Sulju, Elmira, Semira, Ensara, Dženana,  Kemala, te Edina! Na ovaj način ne samo da su očistili bitna spomen obilježja u svojoj zajednici, oni su dali mali doprinos i poklon našoj planeti.

 

 

 

 

 

Autor: skandal.ba (A.M.Š.)

Fotografije: Facebook profil Mensur Šaldić

Podijeli

PRETHODNA

Uskoro međunarodni tender za obnovu 12 fudbalskih stadiona u BiH

SLJEDEĆA

ZZO TK: Produžena ovjera knjižica za penzionere i demobilisane borce